Gezondheidsplein

Vier jaar geleden is het Milan Summer Festival begonnen met het Gezondheidsplein. Het wordt steeds duidelijker dat de eet- en leefgewoonten van Hindoestanen oorzaak zijn voor diabetes,  hart- en vaatziekten en obesitas. Gelukkig is het bewustwordingsproces al een aantal jaren gaande, daarom biedt MSF alle festivalgangers de mogelijkheid op het Gezondheidsplein je bloed te laten prikken, je cholesterol te laten meten, je BMI te berekenen etc. Medische specialisten bespreken de gemeten waardes, zodat je dit verder kan opnemen met je eigen huisarts. Mocht blijken dat bepaalde waardes extra aandacht behoeven, dan ben je er op tijd bij. Het Gezondheidsplein is alle dagen van het festival geopend. De officiële opening is op zaterdag 3 augustus, met dank aan 13 samenwerkende partijen, zoals DVN, Hartenraad, ziekenhuizen, specialisten etc. die het Gezondheidsplein mogelijk maken.

Netwerkbijeenkomsten

Onder het genot van een hapje en een drankje is er de mogelijkheid voor ondernemers nader kennis te maken met elkaar tijdens de netwerkbijeenkomst georganiseerd door Milan Summer Festival op zaterdag 3 augustus

Milan Summer Festival - Loop

Sport verbroedert en brengt mensen bij elkaar! Frank Kanhai organiseert namens Milan Summer Festival de MSF Wandeling. Bewegen is leuk. Bewegen is gezellig. Bewegen is gezond. Voor iedereen die zich aanmeldt voor deze wandeling heeft MSF een leuke verrassing. Klik hier om je aan te melden voor de wandeling!

Een bijzondere Milanloop

In het kader van het 35-jarig bestaan van het Milan Summer Festival organiseert Frank Kanhai een bijzondere Milanloop! Uitsluitend voor 35 mensen met een beperkte mobiliteit en hun eigen buddy, die samen op zaterdag 3 augustus rondjes gaan lopen in het Zuiderpark. Samen gaan wij uit liefde en uit passie deze mensen in het zonnetje zetten. Want Milan Summer Festival is toegankelijk voor iedereen. Lees hier de oproep van Frank Kanhai!

Voor de Milanloop op zondag 4 augustus is iedereen van jong tot oud welkom!

Klik hier om je aan te melden!

Seniorenprogramma

Op zaterdag 3 augustus is er een speciaal programma voor de senioren van 14:00 uur tot 16:00 uur. Zij worden in het zonnetje gezet door de NeHOB en HOB (Hindoestaanse Ouderen Bond). Eenzaamheid mag geen deel zijn van het leven voor onze senioren. Zij hebben immers de weg geplaveid voor generaties na hun. Daarom halen we ze van heinde en ver op met bussen uit Drachten, Leeuwarden, Enschede, Nijmegen en Utrecht om te genieten van een dagje uit.

Tilda Cooking Workshops

Milan Summer Festival organiseert in samenwerking met Tilda heerlijke culinaire vegetarische kookworkshops voor jong en oud Tilda is duidelijk herkenbaar te vinden.

Aanmelden: U kunt zich aanmelden bij de stand van Tilda voor een workshop. Er is elke ronde plek voor 12 personen. Als er teveel aanmeldingen zijn, dan worden er 12 personen willekeurig uitgekozen.

Milan Ki Awaaz – Finale talentenjacht

De voorrondes zijn geweest. De lokale winnaars zijn bekend. De jury is samengesteld. Op zondag 4 augustus nemen de 15 deelnemers uit heel Nederland het tegen elkaar op in de spannende finale van Milan Ki Awaaz. Wie wordt de beste zanger van 2019? Een gedegen en professionele jury maakt zondag de winnaar bekend

Doksa Cooking Contest National en International – 3 & 4 augustus 2019

Jaarlijks organiseert de Indian Curry Club (ICC) een doksa kook contest op het Milan Summer Festival. Tijdens de wedstrijd op zaterdag wordt er gestreden tussen Nationale koks (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Almere) en op zondag strijden de Internationale koks van India, Trinidad, Guyana, Suriname en Nederland.
Een team van prominenten juryleden beoordeelt de doksa en roept de winnaar uit tot "master chef kok 2019"

U bent van harte uitgenodigd om de strijd te volgen op zaterdag 3 augustus en zondag 4 augustus op Milan Plaza met een gevarieerd podium programma met onder andere Bhaitak Gana.

Milan Summer Festival Award

Het dienstbaar zijn aan de wereld om je heen, is misschien wel de diepste behoefte die in onze ziel aanwezig is.
Op zaterdag 3 augustus 2019 zal voor de derde keer de Milan Summer Festival Award worden uitgereikt aan twee personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving en voor de medemens. Een speciale commissie hiervoor in het leven geroepen draagt jaarlijks kandidaten voor. Het bestuur van Milan Summer Festival wil op deze wijze erkenning en herkenning geven aan deze personen die als voorbeeld of rolmodel kunnen dienen voor anderen. Het is goed om deze, meestal stille werkers, een keer in de schijnwerpers te zetten. In 2018 hebben dhr. Gobind Ramkalup en mevrouw  Mr. Nanda Baldew de award mogen ontvangen.

Dit jaar zijn wederom een man en een vrouw genomineerd. De uitreiking van de Milan Summer Festival Award zal plaats vinden op zaterdag 3 augustus om 16.00 op het Milan Plaza

Kinderland en Kermis– 2, 3 en 4 augustus 2019

Alle dagen van Milan Summer Festival is er een mooi speelparadijs voor alle kinderen in de leeftijd tot 12 jaar.

Alle dagen van Milan Summer Festival is er een Kermis met diverse kermisattracties voor jong en oud.

Dam- en Troefcalltoernooi

Onder leiding van oud-kampioen Eduard Autar vinden er zaterdag 3 augustus en zondag 4 augustus damtoernooien plaats.

Ook organiseren de top 3 troefcallverenigingen van Nederland op zaterdag 3 augustus en zondag 4 augustus troefcalltoernooien voor iedereen.

Vuurwerkshow – zondag 4 augustus

De laatste dag van het eerste weekend sluiten we spetterend af met een prachtige vuurwerkshow. Waar de nieuwste en mooiste creaties zijn te zien.

Bekijk hier een van de vorige shows!

Tickets Milan Summer Festival

Elk eerste uur van elke festivaldag is de toegang gratis. Aan de poort zijn de kaarten €6,- en online €5,-. Milan Summer Festival werkt samen met de Hofpas en de Ooievaarspas.

Klik hier voor meer informatie.